timeline_pre_loader
Istorijat Ateljea od 1961

Rad ove ustanove obeležava saradnja sa velikim brojem umetnika različitih vokacija i likovnih poetika sa prostora bivše Jugoslavije, Srbije i iz mnogih zemalja Evrope i sveta, po čijim kartonima je izvedeno više od 900 tapiserija. Tapiserije ovih autora čuvaju se u muzejima, galerijama, institucijama kulture, javnim objektima i privatnim kolekcijama širom sveta.

Izložbe tapiserija odvele su “Atelje 61” u gradove Jugoslavije, Srbije, ali i u velike centre Evrope, Azije, Severne i Južne Amerike, gde su prezentovani vrhunski dometi jugoslovenske tapiserije, koja je mahom okarakterisana kao medijska i kulturološka atrakcija.

Tokom šest decenija kontinuiranog rada, “Atelje 61” beleži uspešnu saradnju sa umetnicima, umetničkim udruženjima, muzejima, galerijama, fondacijama, institucijama, obrazovnim ustanovama, ustanovama kulture, medijskim kućama, novinarima i publicistima koji se bave kulturom i kulturnom politikom, likovnim kritičarima, istoričarima i teoretičarima umetnosti... na tlu bivše Jugoslavije, u Srbiji i u inostranstvu.