timeline_pre_loader
Историјат Атељеа од 1961

Рад ове установе обележава сарадња са великим бројем уметника различитих вокација и ликовних поетика са простора бивше Југославије, Србије и из многих земаља Европе и света, по чијим картонима је изведено више од 900 таписерија. Таписерије ових аутора чувају се у музејима, галеријама, институцијама културе, јавним објектима и приватним колекцијама широм света.

Изложбе таписерија одвеле су “Атеље 61” у градове Југославије, Србије, али и у велике центре Европе, Азије, Северне и Јужне Америке, где су презентовани врхунски домети југословенске таписерије, која је махом окарактерисана као медијска и културолошка атракција.

Током шест деценија континуираног рада, “Атеље 61” бележи успешну сарадњу са уметницима, уметничким удружењима, музејима, галеријама, фондацијама, институцијама, образовним установама, установама културе, медијским кућама, новинарима и публицистима који се баве културом и културном политиком, ликовним критичарима, историчарима и теоретичарима уметности... на тлу бивше Југославије, у Србији и у иностранству.