Škola tkanja

Škola tkanja A61

Ustanova za izradu tapiserija „Atelje 61“, Petrovaradin

Škola tkanja A61

U nameri da oživi i populariše tekstilne tradicije i tehnike koje baštinimo od starina „Atelje 61“ je 1997. godine koncipirao program „ Škole tkanja A61 “ .

Tokom bezmalo tri decenije trajanja „Školu tkanja A61“ je pohađalo desetine polaznika, koji su u radu sa našim produkcionim timom, majstorima specijalistima umetničkog tkanja,  bili u prilici da se upoznaju i savladaju osnovne tehnike tkanja i rada na horizontalnim razbojima i vertikalnim ramovima.

Organizovana na principu rada u malim grupama tokom tromesečnih teorijsko-praktičnih kurseva, „Škola tkanja A61“ , od 2022. godine locirana je u  jednom od novih objekata  „Ateljea 61“ koji se nalaze u obnovljenom prostoru nekadašnjih novosadskih fabrika, u neposrednoj blizini Limanskog parka i popularnog novosadskog kupališta „Štrand“, u Distriktu, što doprinosi celokupnom šarmu i jedinstvenosti i ovog edukativnog programa za odrasle, koji je  tek, jedna od aktivnosti naše institucije kojima pokušavamo široj populaciji i potencijalnim korisnicima da prenesemo znanja i informacije u oblasti vizuelnih umetnosti i starih zanata.