Škola tkanja

Школа ткања А61

Установа за израду таписерија „Атеље 61“, Петроварадин

Школа ткања А61

У намери да оживи и популарише текстилне традиције и технике које баштинимо од старина „Атеље 61“ је 1997. године конципирао програм „ Школе ткања А61 “ .

Током безмало три деценије трајања „Школу ткања А61“ је похађало десетине полазника, који су у раду са нашим продукционим тимом, мајсторима специјалистима уметничког ткања,  били у прилици да се упознају и савладају основне технике ткања и рада на хоризонталним разбојима и вертикалним рамовима.

Организована на принципу рада у малим групама током тромесечних теоријско-практичних курсева, „Школа ткања А61“ , од 2022. године лоцирана је у  једном од нових објеката  „Атељеа 61“ који се налазе у обновљеном простору некадашњих новосадских фабрика, у непосредној близини Лиманског парка и популарног новосадског купалишта „Штранд“, у Дистрикту, што доприноси целокупном шарму и јединствености и овог едукативног програма за одрасле, који је  тек, једна од активности наше институције којима покушавамо широј популацији и потенцијалним корисницима да пренесемо знања и информације у области визуелних уметности и старих заната.